Les Pommiers

ONS VERHAAL

In 2023 zijn wij, Brenda en Menno Giliam, misschien wel het grootste avontuur van ons leven aangegaan. Wij verruilden het drukke Nederland definitief voor het schitterende en veelzijdige Normandië, samen met onze honden Ollie en Beau en kater Lodewijk.

Al jaren zijn we verliefd op de regio en kwamen er met grote regelmaat. Menno heeft van jongs af aan een passie voor geschiedenis en met name een grote interesse in de Tweede Wereldoorlog. De interesses van Brenda liggen op het vlak van het bourgondische leven, de Normandische producten, de Franse keuken en de natuur. Al snel nadat we de knoop hadden doorgehakt vonden we dit charmante huis en toverden het om tot een sfeervol gastenverblijf. Onze droom ging in vervulling en wij hopen jou hier binnenkort te mogen verwelkomen!

Menno Brenda 1

ONZE KEUKEN

‘s Morgens zorgen we voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. Daarnaast bieden wij je graag de mogelijkheid om ook in de avond gezellig bij ons te eten. Alle dagen kan je je opgeven voor een aperitief met borrelhapjes in de tuin of in de huiskamer, op dinsdag, donderdag en zaterdag verzorgen wij ‘table d’hôtes’ met een driegangenmenu en als er genoeg animo is bieden wij de overige dagen een ‘plat du jour’ of barbecue. We variëren continu, afwisselend gerechten met vis, vlees en gevogelte, maar ook vegetarische gerechten. Vergeet niet je een dag van tevoren op te geven als je mee wilt eten. We kunnen helaas niet tegemoet komen aan alle dieetwensen en restricties. Voor kleine aanpassingen kan je ons het beste vooraf contacteren om te zien of dit haalbaar is voor ons. Dank voor je begrip!

Bij mooi weer kan je op ons terras ontbijten en dineren. Op koude avonden zorgt de houtkachel in de huiskamer voor warmte en gezelligheid.
De dagen rond de jaarlijkse D-Day festiviteiten (eind mei / juni) hebben we in de tuin een veldkeuken ingericht waar je kunt genieten van heerlijke BBQ-gerechten van de Green Egg of plats du jour.

JEEP TOUR

Perfect voor geschiedenisliefhebbers en mensen met banden met de Tweede Wereldoorlog: in onze eigen ‘War Room’ vertelt Menno je aan de hand van landkaarten en beeldmateriaal wat zich rond 6 juni 1944 heeft afgespeeld. Je krijgt een dieper inzicht in de gebeurtenissen die hebben geleid tot de bevrijding van Europa. Desgewenst kan je bij ons een Jeep tour boeken. Menno neemt je mee in onze authentieke Willys Jeep uit 1944 langs de belangrijkste locaties in de Cotentin. Met deze privétour reis je o.a. door de dropzones van de Amerikaanse luchtlandingsdivisies, de dorpen met hun verhalen, ontmoet je ‘Iron Mike’ en ‘John Steele’, bezoek je Utah Beach, de Batterij van Azeville, de Batterij van Crisbecq en nog zoveel meer… Een Jeep tour is een unieke en spannende ervaring, die je niet snel zult vergeten. Je zult je verbazen over de moed en het offer van de mannen en vrouwen die hun leven gaven voor de vrijheid van Europa. Maar ook zul je de sfeer en de emotie van die historische dag voelen, terwijl je geniet van het prachtige landschap in Normandië.
Meer informatie over de Jeep tour.

ONZE MISSIE

Onze missie is om jou de ultieme Normandië-beleving te geven. Wij willen je net zo laten genieten van de streek als wij dat doen en dan nog nét een beetje meer. Les Pommiers heeft een unieke ligging. Perfect voor een uitstapje richting één van de vele uiteenlopende activiteiten en bezienswaardigheden en wij vertellen je graag meer over de beste eetgelegenheden en leuke dorpjes in de buurt.